Raymond Kurzweil

Nascut a Nova York l’any 1948. És especialista en ciències de la computació i inteligència artificial. Actualment és director d’enginyeria de Google.

Kurzweil diu que forma part de la darrera generació que haurà de cuidar-se perquè en un termini no massa llunyà -15 o 20 anys- la medicina i la tecnologia podran revertir els efectes de l’edat i aconseguir l’eterna joventut.

La veritat és que no sembla que aquesta afirmació sigui massa realista, però si tenim en compte que Kurzweil s’ha caracteritzat, al llarg de la seva vida, per fer prediccions força encertades, com a mínim cal donar-li el benefici del dubte. Alguna de les prediccions que va fer en el seu primer llibre, publicat l’any 1990, com el creixement exponencial d’Internet, van ser certes. Quan parla, doncs, no està de més donar-li cert crèdit.

Assegura que en poc temps serem capaços de fer una còpia de seguretat del nostre cervell i pujar-la a la xarxa.

Abans de meitat de segle la taxa d’evolució biològica de creixement serà superada per la intel·ligència artificial. La potència de càlcul de la intel·ligència artificial serà mil milions de vegades la de la intel·ligència humana. A la llarga tindrem cossos virtuals per augmentar els nostres cossos físics. Sembla que la immortalitat està a la cantonada.

Em costa de creure, però estarem a l’expectativa per si de cas.

Deixa un comentari